Velkommen til

Velkommen til denne hjemmeside der især henvender sig til beboerne i H.C. Andersen kvarteret i Holstebro.

Andre nysgerrige sjæle er naturligvis også velkomne til at studere vores fælles site, hvor du kan læse seneste nyt fra beboere, borgerforening, kommunen samt lære mere om kvarteret og ikke mindst være aktiv i vores forskellige fora.

Skulle du have spørgsmål til dette site, udfylder du blot kontaktformularen under menupunktet "kontakt" - forslag til forbedringer er selvsagt også velkomne.

God fornøjelse og endnu en gang velkommen til H.C. Andersen kvarteret!

Ny Holstebro-motorvej kan blive en kombiløsning
Skrevet af Jesper Linde Kjeldsen   
tirsdag den 02. marts 2010

Trafiktal er afgørende, når der skal vælges mellem forskellige forløb for ny rute 18 og ny ringvej omkring Holstebro.

Arbejdet er godt i gang med en forundersøgelse for en ny motorvej mellem Herning og Holstebro.

En helt række forskellige forløb af vejen er i spil, og lige nu analyserer Vejdirektoratet på, hvor meget trafik en ny vej vil få - afhængig af hvor den kommer til at ligge.

»Der laves cost-benefit analyser, for Vejdirektoratet skal sikre, at der kommer trafik for pengene på en ny vej,« siger Søren Gais Kjeldsen, teknisk direktør i Holstebro Kommune, der er med i en arbejdsgruppe omkring Vejdirektoratets forundersøgelse.

Læs mere på Dagbladet Holstebro-Struers hjemmeside.

 
Ny belægning
Skrevet af Jimmi Linde Kjeldsen   
søndag den 17. januar 2010

Holstebro Kommune har sendt et brev ud til alle husstande i H.C. Andersen Kvarteret, hvori de informerer om vores belægning og de gener de medfører for NVR Affald.

Der vil derfor hurtigst muligt blive skiftet ud i græsarmeringen ud for vores indkørsler, hvor der i stedet vil komme fliser.

Arbejdet forventes at være færdig den 1. juni 2010. Indtil da bedes alle husstande sørge for, at skraldecontainerne altid bliver sat helt ud til vejen, når de skal tømmes.

 
Sø og tunnel dukker frem ved Viborgvej
Skrevet af Jimmi Linde Kjeldsen   
torsdag den 17. december 2009

Der kommer tre overløbsbassiner i nyt erhvervsområde - og tunnel til cyklister og gående under Viborgvej.

Gravemaskinerne har travlt med at flytte jord og grave rør ned nord for Viborgvej mellem Holstebro og Mejrup. Her er kommunen i gang med at byggemodne et større antal erhvervsgrunde.

Samtidig vil Lægårdvej blive forlænget mod øst, så den fortsætter parallelt med Viborgvej og bliver det fjerde ben ind i rundkørslen ved Viborgvej og Tvis Møllevej. Når den nye Lægårdvej er færdig næste sommer, vil den nuværende udkørsel fra Lægårdvej til Viborgvej blive lukket. Det er et vejkryds, hvor der er sket flere alvorlige trafikuheld.

Men der er mange flere elementer i projektet. På sydsiden af Viborgvej - sydvest for rundkørslen - skal der etableres en ny sø ved erhvervsområdet på Sletten. Det sker på et areal, som er klemt inde, fordi der ikke må bygges inden for 100 meter fra en gravhøj.

Regnvandet fra det nye erhvervsområde føres under Viborgvej gennem et 40 centimeter stort rør til det nye regnvandsbassin.


To nye cykeltunneller

Der kommer desuden en ny cykelsti fra Sletten i en ny tunnel under Viborgvej - og op til den nye Lægårdvej.

Den nye cykelsti vil krydse en eksisterende cykelsti langs Viborgvej. Cykelstien bliver gravet ned i en hulvej over en strækning på 200 meter, fordi der også skal laves en ny cykeltunnel ved rundkørslen, så cyklister ikke kommer i nærkontakt med bilerne.

Der vil også blive anlagt to regnvandbassiner ved en ny indkørselsvej ind til rideskolen ved Lægårdvej.

Kommunen har lagt vægt på at bevare den bynære rideskole, som råder over større græsmarker.

»Det er sjældent, at byer har så central en rideskole, at børnene kan cykle dertil. Det ønsker vi at bevare,« siger Carsten Maegaard.

 

Kilde: http://www.dagbladetholstebrostruer.dk

Sidst opdateret ( torsdag den 17. december 2009 )
 
Modstand mod ringvej over Vandkraftsøen
Skrevet af Jimmi Linde Kjeldsen   
tirsdag den 17. november 2009

Kommuneplan lægger op til, at lille møllevej skal blive til Ringvej.

I dag ligger Tvis Møllevej som en lille snoet vej, der går på en dæmning hen over Vandkraftsøen. Men en dag skal den måske være en fortsættelse af Nordre Ringvej og en del af en ringvej omkring byen. Muligheden fremgår af den kommuneplan, som uden større debat blev vedtaget af et enigt byråd i september måned. Det er stigende trafik på Ringvejen og udbygningen omkring især Tvis med flere boliger og nye industriområder, der har ført til ideen om at anlægge en ringvej.

Kontroversiel vej

En ny ringvej vil gå hen over det idylliske område, som det seneste år er blevet forbedret med en egentlig gang- og cykelsti - og med opsætning af bænke, så der er udsigt over søen og Tvis Å, der er lagt i bløde slyngninger. Af kommuneplanen fremgår det oven i købet, at der er reserveret et større areal vest for Tvis Møllevej, hvor der kan anlægges en ny vej.

Borgere i oprør

Blandt borgere på begge sider af Vandkraftsøen har der været oprør mod planerne. Ikke mindst i det nye H. C. Andersen kvarter nord for Vandkraftsøen, hvor de fleste huse er bygget indenfor de seneste tre-fire år. 150 borgere mødte op til et vælgermøde i Mejrup, hvor mange påpegede, at en ringvej var i strid med forudsætningerne, da de købte byggegrund eller hus i området.

»Vi er målløse. Det vil være et klart løftebrud, hvis de kommer en ringvej. Folk føler, de så har købt katten i sækken, da de købte grund,« siger Per V. Møller, formand for Mejrup Borgerforening. Han var glad, fordi politikerne på valgmødet afviste plan om en ringvej. Til gengæld er han overrasket over, at en ringvej nu indgår i forundersøgelserne for en motorvej. »Alting hører op, hvis der skal være en afkørsel fra en motorvej ind gennem et af vore mest naturskønne områder. Så tror jeg, mange borgene vil sige, at det kan være lige meget med den motorvej,« siger Per V. Møller.

Kilde: Dagbladet Holstebro-Struers netavis: http://www.dagbladetholstebrostruer.dk

 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Slut >>

Resultater 37 - 40 af 74

Hvem er online